sesam amandel crackers

10-06-2012 19:40

Ingredienten

  • 1/3 kopje amandelmeel
  • 1/3 kopje sesamzaad
  • 1 theelepel olijfolie
  • 1 ei wit (dus een rauw ei zonder ei-geel)
  • Kruidenzout
  • Peper

Instructies
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.

Doe alle ingredienten in een kom en schud het goed door elkaar. Ga hiermee door tot het een soort deegbal is. 
Plaats de deegbal op een stuk bakpapier. Doe een ander stuk bakpapier er bovenop, en rol dit vervolgens tot een platte schijf van 3 tot 4 mm. Gebruik hiervoor een deegroller. 
Haal het bovenste stuk bakpapier eraf en snijd de platte deegmassa tot vierkantjes. Laat hierbij het onderste stuk bakpapier in tact. Plaats nu het bakpapier met de vierkantjes erop op een bakplaat in het midden van de oven. 
Laat het 15 tot 20 minuten in de oven staan, of totdat de crackertjes lichtbruin geworden zijn. Laat de carackers afkoelen voordat je ze opeet.