notenbrood
02-06-2012 12:00
benodigheden:
600 gram noten (fijngemalen hazelnoten, walnoten en/of amandelnoten)*
6 eieren
flinke scheut olijfolie
wat zout
evt. gemengd met kokos
evt. wat zuidvruchten, vijgen, abrikoos of dadels.
Bereiding:
- Eieren goed los kloppen, met een garde of mixer.
- Noten, vruchten etc. erbij doen. Je kunt evt. de vulling nog klein snijden.
- Alles in een cake blik doen en op 170 graden 40 min. eerst met aluminium folie bakken.
- Aluminiumfolie verwijderen en vervolgens nog 40 minuten bakken.
Je kunt dit OERbrood in plakjes gesneden bewaren in de vriezer.
* Je kunt amandelmeel kopen in de betere reformwinkels of biologische supermarkten.
TIPS:
- lekker met beetje roomboter of olijfolie gemengd met kokosvet.
- vleeswaren,
- salade of andere rauwkost
- gebakken of gekookt eitje