Mayonaise met gezonde vetten
02-06-2012 12:01
benodigheden:
1 ei of alleen het eidooier
1 eetlepel azijn of citroensap
peper (of voor een pittige mayonaise fijn gesneden rode pepers)
zeezout
1 koffielepel mosterd (Franse of Dyon met minder dan 1 g suiker)
1.6 dl milde olijfolie (biologisch & extra vierge /eerste persing)
0,4 dl lijnzaadolie (bron van omega 3)
Bereiding:
- Doe alle ingrediënten in een mengbeker (hoog en smal)
- Plaats de staafmixer in de beker en zet 10 seconden aan op de bodem
- Langzaam aan omhoog trekken zodat er een bindende massa ontstaat
- De mayonaise is klaar door deze nog even heel kort door te mixen.
- Schep de mayonaise over in een schone glazen pot en schroef de deksel er op.
- Dit is nog 2 weken in de koelkast houdbaar.
- TIP: evt. eerst het ei, zout en azijn/citroensap en dan langzaam de olie toevoegen