Groente lasagne met rozemarijn (2 personen)

23-06-2012 16:19

Benodigheden:

  • 1/2 kilo trostomaat (in plakjes)
  • 6 sjalotjes (in partjes)
  • 1 courgette (in plakjes)
  • 1 el gehakte rozemarijn (vers)
  • 3 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 el kokosolie
  • 1 el olijfolie 
  • 2 el kappertjes
  • peper, zeezout (naar smaak)

 

Bereiding:

  • Oven voorverwarmen op 200 graden
  • De kokosolie verhitten en vervolgens de sjalotjes toevoegen (deze 10 minuten laten fruiten zonder dat ze kleuren)
  • Kappertjes en rozemarijn toevoegen en even mee fruiten (op smaak brengen met peper en zout)
  • Ovenschaal vullen met de sjalotjes, rozemarijn en de kappertjes
  • Op de de volgende lagen doe je de plakjes groente (andere groente is ook mogelijk)
  • Giet de olijfolie samen met de knoflook over de lasagne heen en bestrooi alles met een klein beetje zwarte peper en zeezout
  • 20-30 minuten in de oven en klaar!

 

* erg lekker in combinatie met bruine rijst

* aan de sjalotjes kunnen naar wens gehakt, tofu, gehakte noten of gekookte peulvruchten worden toegevoegd.